Wanneer er een schade tijdens de huurperiode is ontstaan welke zich op meer dan 1,90 meter vanaf de grond bevindt, spreken we over een BOVENHOOFDSE SCHADE. Deze vorm van schade aan de huurauto is NIET AFKOOPBAAR of tegen een extra vergoeding per dag te REDUCEREN. De huurder / bestuurder is dan ook aansprakelijk voor het totale eigen risico bedrag van de Bovenhoofdse schade.

Wat is het eigen risico bij Bovenhoofdse schade?
Van ‘t Hart Autoverhuur is aangesloten bij de branche organisatie BOVAG en hanteert dan ook de voorwaarden zoals die zijn opgesteld door de BOVAG. Dit resulteert zich in een onderscheid tussen een Particulier Eigen Risico en een Zakelijk Eigen Risico bij Bovenhoofdse schade.

Bovenhoofdseschade Viaduct

– Particulier Eigen Risico Bovenhoofdse Schade = maximaal € 1.500,-
– Zakelijk Eigen Risico – Bovenhoofdse Schade = maximaal € 5.000,-

Bovenhoofdse schade ontstaat vaak wanneer u zich niet bewust bent van de hoogte van het gehuurde voertuig. De schade kan vooral ontstaan wanneer u onder een viaduct door moet of een te lage garage in wilt rijden. Let daarom altijd op de verkeersborden en/of informatieborden waarop de desbetreffende doorrijhoogtes worden vermeld.

In sommige gevallen is het handig om assistentie te vragen van een medepassagier die meer zicht heeft op de omgeving waar u met de auto wilt inparkeren of manoeuvreren.

Klik hier voor het filmpje van de BOVAG, Wat is Bovenhoofdseschade