Vallen ruit en banden schade onder het eigen risico?

Wanneer u bijvoorbeeld op de snelweg rijdt kan het gebeuren dat opspattend vuil of opspattende steentjes de voorruit van uw huurauto raken. Hierdoor kan er een sterretje of soms zelfs een scheur in de voorruit ontstaan. Helaas kan dit ook u met een huurauto overkomen. Vervelend, met name voor u als huurder. U wordt in dergelijke gevallen geconfronteerd met het eigen risico bedrag, naast de reguliere huurkosten.
Band en Ruit

Wanneer het u overkomt dat u een steentje op de voorruit krijgt is het onder normale omstandigheden niet noodzakelijk om direct te stoppen. U kunt in principe uw weg vervolgen, maar u dient wel even contact op te nemen met onze service medewerkers zodat wij op de hoogte zijn van uw situatie en u eventueel de nodige adviezen kunnen geven.

Ook kan het voor komen dat er iets op het wegdek ligt waardoor een band van uw huurauto lek raakt. In de meeste gevallen kunt u zelf de band verwisselen met de originele reserveband die wij bij elke huurauto meeleveren. Tevens kunt u contact op nemen met een van onze service medewerkers om u te laten adviseren.

Wanneer u de huurauto weer bij ons inlevert dient u onze service medewerkers te informeren over de lekke band.
Zij kunnen er dan voor zorgen dat de huurauto direct weer wordt voorzien van een nieuwe band. Tevens zullen zij de schade aan de band bekijken om te bepalen wat eventueel de oorzaak geweest zou kunnen zijn.